Thursday, December 25, 2014

SIMPLE GIVEAWAY BY LICHA


Jom pakat join mini giveaway ni

Tarikh tamat - 2 Jan 2015

[-.-] - Dah join

Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com.

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia





Syarat penyertaan :-

1. Terbuka pada semua blogger lelaki dan perempuan dan bermastautin di Malaysia

2. Follow blog :

3Follow Instagram :

4. Like Page


5Follow twitter :

6. Add To Circle Google+ Munirah Izzan

7. Buat satu entry yang bertajuk Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com.

8. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

9. Tinggalkan URL entri penyertaan anda ke dalam ruangan komen entri ini.

10Share status di wall facebook anda mengandungi URL entri penyertaan.

11. Pemenang dipilih menggunakan random.org dan akan diumumkan pada 09/01/2015. (Jumlah pemenang belum ditentukan kerana hadiah mungkin akan bertambah dari semasa ke semasa)

Semoga berjaya. 

Selamat tinggal memori 2014.. 


Semoga kehadiran tahun baru 2015 bakal membuka lembaran baru yang lebih bermakna buat kita semua...



[-..-] - dah join!

Giveaway untuk Bloggers

 Giveaway untuk Bloggers


Giveaway ini akan bermula pada 23-12-2014 dan akan berakhir pada 28-12-2014 (11.59pm)

HADIAH GIVEAWAY UNTUK BLOGGERS

Hadiah pertama
Telekung dan Mini Tasbih x 1 orang

Hadiah kedua
Custom made clock lokal produk x 1 orang 
Custom Made Clock-WORLD FLY WHITE (Jam Dinding) yang bernilai RM 75.00 termasuk penghantaran, sumbangan dari pop clock Inc. untuk view Custom made lokal produk tekan SINI

Hadiah ketiga
Topup tambah nilai prabayar RM 10.00 x 3 orang

Hadiah ke Empat
2 Pcs SHISEIDO FACE MASK ( pencerahan wajah dan pemutihan) x3 Orang
PENAMBAHAN 1  lagi pemenang (last updated : 25/12/2014 1:03AM)

Hadiah kelima 
Wang Tunai bernilai RM 70.00 x 1orang

Hadiah Keenam
Wang Tunai RM 20.00 x 1orang

Hadiah Ketujuh 
Wang Tunai RM 10.00 x 1orang

Keputusan pemenang Giveaway untuk Bloggers ini, akan di tentukan melalui Random.org

[-.-]- jom pakat join semua

Tuesday, November 11, 2014

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com



Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
  1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
  2. Lengai (70%)
  3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
  • Berkebun
  • Makan angin
  • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
  • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
  • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
  • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
  • pergelangan tangan
  • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah  Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.




Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.

WhatsApp & Line : 016 4858235



Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :

saya nak hadiahkan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk khas untuk adik perempuan saya. Tiap malam ada saja nyamuk datang gigit lengan & kaki adik saya berusia 6 tahun Walaupun ubat nyamuk elektronic & bukan elektronic sudah di pasang tapi ada lagi
nyamuk masih berani datang mengigit. Mungkin Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk holeh menjadi hero untuk adik saya. Katakan tidak kepada nyamuk dengan kuasa power Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk. Pzzzzzz.....mati ko nyamuk

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI

[^.^] - done 

Monday, November 10, 2014

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM

Assalamualaikum...




Dengan ini bermula lah giveaway hujung tahun dari dianarashid.com dan sudi2 kan lah untuk sertainya kerana ada banyak hadiah menarik yang boleh kawan-kawan menangi.Berikut adalah senarai hadiah :-

Dish Wash Concentrate x 1 pemenang
Herbal Blend® Multi-Purpose Cream x 2 pemenang
telekung lycra x 1 pemenang
topup RM10 X 3 pemenang
Fridge magnet London + keychain (1 pemenang) 
Fridge magnet Malaysia + keychain (1 pemenang)
Topup RM10 x 1pemenang
Fridge magnet cameron highland x 4 pemenang
Shawl x 1 pemenang
Topup Rm10 x2
1 paket Mykoko rm39/500g x 1 pemenang
2 voucher KFC x 1 pemenang
baju muslimah x 2 pemenang
wang tunai rm50 x 1 pemenang
Home Binder 2014 x 1 pemenang


Syarat-syaratnya...:-

1- Buat satu entry bertajuk " GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM"

2- Like semua facebook page penaja(wajib ):-



3- Follow blog penaja( wajib) :-

June ,  Fiza , Dila , Yumida , Parihh ,Eurukaseven , CekguNorazimah ,Veesandi  , Nadiah , Ujie , YatiAdam , Fizah@susunatursioca

4- Follow Instagram penaja (jika  ada)

@cikgunorazimah , @syidah_eda93

5- Add google + :-

Junainah   ,  Yumida

6- Tinggalkan link entry anda di entry ini 

jangan lupa letak kan link blog www.dianarashid.cm di bloglist anda supaya tak terlepas pandang apa2 update terkini.Tarikh tutup giveaway ini ialah pada 10-12-2014 .Pemenang dipilih melalui random.org .Keputusan akan diumukan sebelum 15-12-2014

Sekian..

[O.O] - jom join ramai-ramai

Sunday, November 9, 2014

SIMPLE GIVEAWAY BY BBWANA ADIENIA




*Klik banner kalu nak join

Assalamualaikum & hello there,

Tempoh giveaway : ( 06/11/2014-16/11/2014 )

[^.^] ~ jom meriahkan GA ni

Sunday, November 2, 2014

Wednesday, October 22, 2014

First Giveaway by Cik Teratai


Klik banner untuk join

Tarikh Tamat - 2 Nov 2014

[^..^] - mood blogwalking

Giveaway : Like, Share & Win


Saya berminat ingin mencuba produk Shaklee kerana ramai kawan-kawan menujukan kesan
positif selepas menggunakan produk shaklee terutama vitamin c.
 Saya sangat berminat nak mencuba
kebaikan dari variasi vitamin jenama shaklee.

Tarikh Tamat - 15 Nov 2014

[-.-] - Jemput semua join ya 

Sunday, October 19, 2014

Blogger Area Mega Give Away


Assalamualaikum & hello there,

Jom join giveaway dengan hadiah masyuk ni. 153 orang pemenang di cari & anda mungkin salah seorang pemenang tu. Tunggu apa lagi, cepat submit entry sekarang.

Tarikh tamat : 31 Oktober 2014

(っ- ‸ -)っ  - done submit

First Segmen Sara Liyana


Assalamualaikum & hello there, 

Ni entri kreatif dari BBL, harap-harap lepas la syarat tuan tanah.


Tarikh tutup : 14 November 2014

✌(◕‿-)✌ - submit 

Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan



Assalamualaikum & selamat pagi

Hadiah :

**1 botol MG dah guna n 1 botol tumpah so, ada 3 botol untuk korang

20 orang peserta bertuah akan mendapat variety shawls!!
shawl ni random ye colors n size semua
ada yg akan dapat bawal , shawl biasa, wide shawl, butterfly shawl

ೖ(⑅σ̑ᴗσ̑)ೖ - submit lagi 

Mini Giveaway by Syira Lokman

Assalamualaikum & hello there, 

awat tak tito lagi ni?


Tamat : 23 Oktober 2014 jam 6:00 am

(っ ºДº)っ - done

Tuesday, October 14, 2014

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang bermula pada jam 9.30 pagi 9 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 28 Oktober 2014.Sepuluh blogger bertuah akan dipilih untuk memenangi Template Eksklusif untuk Bloglist dari cikkumbang.

Semua blogger dijemput untuk menyertai Giveaway ini sambil berkenalan sesama blogger.

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow Blog Sponsor
CikKumbangAzhafizahSyiraLokmanDayangDeno

2. Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish.

5. Make sure korang tinggalkan link entri di ruangan komen INI & nyatakan Bulan Kelahiran korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist mengikut Bulan Kelahiran plus boleh wish birthday nanti (x__X)

TARIKH TAMAT: 28 Oktober 2014

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

Good luck!

[-.-] - submit

Friday, October 3, 2014

Segmen Happy Birthday Miss Balqis










Assalamualaikum & hello there,

Cabaran segmen dari Miss Balqis untuk ucapan hari jadi dia 6 Oct ini. Ini ucapan BBL untuk Balqis.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

PortHadiah.blogspot.com
Department Segmen, Giveaway & Contest,
Level Alexa 6560K, Aras 5 Google
Persiaran Blogspot.com
Wilayah Terluas Unifi
No Telefon : 014- tekan tekan tak dapat
No Fax : 03- kejap nak rujuk Yellow Page
Portal : http//:www.porthadiah.blogspot.com
_______________________________________________________________________

HANYA KEPADA NAMA DIBAWAH,

 Rujukan kami: Segmen2014/happybirthday/26years11monts

Cik Balqis,                                   
Master of Education (Chemistry),
Fakulti Sains Dan Teknologi,
Universiti Pendidikan Sultan Idris,
35900 Tanjong Malim,
Perak, Malaysia

Cik,

Perkara: UCAPAN SELAMAT HARI LAHIR KE 27 TAHUN PADA 6 OKTOBER 2014

Dengan segala hormatnya, BBL selaku peserta Segmen Happy Birthday Miss Balqis ingin merakamkan ucapan selamat ulangtahun kelahiran sepertimana termaktud dalam perkara di atas. 

2.   Sukacitanya diharapkan semoga tuan tanah blog panjang umur, murah rezeki, di permudahkan segala urusan study degree di UPSI & sentiasa comel senyuman hendak-Nya sepanjang tahun baru ini. Besar harapan kami, readers diberi cupcake setiap orang. Hahaha melawak saja.

3.       Sehubungan dengan itu, diseru seluruh blogger tanah air untuk sama-sama merakan ucapan hari lahir seperti di bawah:

Tarikh akhir : 6 Oktober 2014 (11.59 malam)
Hadiah : Ucapan paling kreatif - Top-up RM10
Hadiah saguhati - RM5 x 3

Untuk syarat-syarat lain sila terjah blog tuan tanah ye.

4. Ribuan terima kasih dari BBL. Terima kasih & jemput-jemput singgah blog BBL di www.budakbandunglaici.blogspot.com. Jangan lupa tinggalkan jejak komen. 

-----------------------------------------------------------------------------------------


[-,-] - done submit

Thursday, October 2, 2014

GiveAway by Gobokita : Aksara Biru


Assalamualaikum & hello there,

Nak hadiah marsjar? cepat join giveaway ni. Untung boleh menang marsjar percuma

[=.=] - done 

Contest My Lense Story - Si Puding Triffle

Mini Contest My Lense Story

Assalamualaikum & hello there,

Sambil blogwalking ni elok jugak kali BBL join segmen & giveaway. Saja-saja nak penuhkan list peserta, kan lagi ramai blogger join segmen mesti lagi meriah segmen tu kan. Al kisahnya BBL nak sahut cabaran MINI CONTEST MY LENSE STORY oleh Kiz MySelf bermula 1 hingga 15 Okt ni. Contest pun senang sahaja cuma ceritakan cerita mengenai gambar. Kan one picture represent 1,000 stories. Jadi ini kisah BBL tentang gambar di bawah.


Nampak sedapkan puding triffle tu, lagi sedap fresh keluar dari peti ais & makan waktu petang sambil hirup teh o panas. Kalu nak tahu, itu puding triffle pertama BBL buat sendiri. Hasilnya puding custard tak menjadi & lembik mungkin kurang custard sebab hanya rujuk cikgu Google. Dah lama niat dalam hati nak buat sendiri puding ni selepas 1st time makan puding triffle awal tahun ni, Alhamdulilah akhir bulan September baru berjaya buat sendiri.

Punya nak tunjuk hero anak teruna boleh buat desert, BBL rujuk blog resepi dalam Google. Study tutorial cara buat, salin bahan-bahan, pergi pasaraya beli barang hingga proses nak buat puding ni. Waktu tu hanya BBL di rumah sorang-sorang maka ini peluang buat surprise mak & adik, bila balik sekolah nanti boleh makan desert sejuk. 

Langkah 1 siap, langkah 2 dah buat & semua step dalam blog BBL ikut. Sampailah step terakhir topping buah. Waktu tu gembira dah siap puding triffle, tunggu nak masuk dalam peti sejuk tetiba mak balik. Terus gopoh kemas dapur tapi kantoi jugak mak nampak aktiviti anak terunanya. Terus mak tanya buat apa ni & amik puding terus rasa. On the spot komen, puding tawar. Hahaha tergelak mak rasa puding tawar.

Atas kasih sayang tengok anak terunanya gigih cuba buat puding triffle tawar tu maka maknya offer menjadi sifu supaya anaknya menjadi master chef puding triffle. Satu step demi satu step mak ajar & tunjuk. Setiap sukatan mesti ada sebab kenapa & mengapa berat bahan dalam puding mesti tak lebih atau tak kurang. Akhirnya senang sahaja rupanya, BBL tertinggal letak gula dalam step no 2, custard mesti campur 1 tin susu sejat + air baru ngamm menjadi puding. 

Petangnya baru boleh rasa puding triffle anak teruna sifu ibunanda. Ada beza antara puding belajar dengan pak cik Googgle & puding hasil tunjuk ajar mak. Pendek kata, seeloknya belajar dengan "guru" (orang lebih mahir)  lebih baik dari belajar sendiri (buku semata-mata). Mak mana nak biarkan anak dia terkontang sorang belajar memasak, lagi sejuk perut bila tengok anak teruna boleh memasak. 

Paling tak tahan kena komen, nak buat surprise tapi surprise tak menjadi. Tu la, lain kali kena ajak mak buat sama-sama baru lebih sedap puding tu. Apa pun jangan tunjuk ego nak mintak ilmu dari ibu sendiri sebab kadang-kadang ilmu ibu sangat berguna untuk kita. Sebab itu masakan ibu jugak kita rindu bila berjauhan kan. Betul tak. 

Itu saja My Lense Story BBL, korang nak join boleh tekan banner di atas laju-laju ye.

Penting : Contest bermula dari 12.00 malam 1 Oktober sehingga 11.59 malam 15 Oktober 2014.


[>,<] - submit! 

3000 Followers Giveaway


Assalamualaikum & hello there, 


Jemput semua blogger join jugak ye.

>,< - sukanya 

Saturday, September 27, 2014

Segmen Top Up by Hanya Aku dan Dia

Assalamualaikum & hello there,

Siapa nak menang top-up, jemput join segmen ni..

Syarat-syarat:

1. Buat entry yang bertajuk Segmen Top Up by Hanya Aku dan Dia
2. Wajib follow blog ni :)
3. Tekan Hanya - Aku - dan - Dia
4.  Hantar link segmen korang ke ruangan komen ini. Selesai. Thanks

Tarikh Tamat
22/09/2014 , Isnin  Jam 11.59 Malam   3o/09/2014 , Selasa  . Jam 11.59 malam

Hadiah
Top Up RM5x10 blogger yang bertuah
(Jika melebihi 100peserta, topup akan bertambah kepada 20 X RM5Top Up)
Hadiah misteri kepada penyertaan pertama dan terakhir . 

Isi borang segmen di sini - Klik sini -

[^.^] - done

1st Give Away by Cantik Sihat Semulajadi


*klik banner untuk join

Assalamualaikum & hello there, 

Jom join giveaway cantik sihat ni, manalah tahu ada rezeki menang product supplement kan.

Syarat-syarat:

1. Follow atau senaraikan blog Cantik Sihat Semulajadi di dalam bloglist anda (dan Umi akan senaraikan blog anda juga nanti!)

2. Buat satu entry yang bertajuk " 1st Give Away by Cantik Sihat Semulajadi " dan paste kan banner kat atas ni dalam entry anda tu

3. Last sekali, jangan lupa tinggalkan link entry korang dekat ruangan komen ni.

Pemenang dipilih berdasarkan kaedah random, jadi jemput kawan-kawan seluruh kulawangsa untuk join ye

Hadiah-hadiahnya untuk 3 orang peserta; no. 3 - topup RM 10, no. 2 - topup RM 30 & no. 1 - produk suplemen bernilai hampir RM 150.00

[-.-] - giveaway di petang hari

Sunday, September 21, 2014

MiniGiveaway #3 by Ayie Atiqah



Assalamualaikum & hello there,

 MiniGiveaway ayie yang ke 3 & Ayie mencari 4 orang pemenang
Cara ayie nak bagi hadiah:

Cabutan pertama: 1 kotak Pensel O'BON
Cabutan kedua: 1 kotak Pensel O'BON
Cabutan ketiga: Topap RM 5
Cabutan keempat: Topap RM 5

Oke? Faham kan..Alert dengan tarikh tau. Nanti tak dapat pulak hadiah kalau menang,hehe

21-24 September: MiniGiveaway berlangsung
25 September: Ayie keluarkan senarai peserta
26 September: Ayie umumkan pemenang, In Sha Allah

Jom meriahkan MiniGiveaway ayie! Ajak kawan2 join tau.

[-.-] - submit!